Az Emírségek-beli Dubaiban, a GITEX-en mutatkozott be az új BlackBerry Motion.

A mobilról korábban Krypton munkanéven lehetett olvasni, de a múlt héten pénteken az egyik szakportál arról írt, hogy a Motion piaci nevet kapja az új, por- és vízálló telefon.

telefon

A jól megszokott és már-már védjeggyé vált QWERTY-billentyűzet helyett egy 5,5 hüvelykes kijelzőt tettek az alsó káván található érintőgombok, illetve egy ujjlenyomat-olvasót is magában hordozó home gomb fölé.
Hátul a jól ismert karbonmintázat látható, a 12 megapixeles, f/2-es kamera nem lóg ki a mobil síkjából. A hardver alapjait egy nyolcmagos, 2,0 GHz-es Cortex-A53 processzor és az Adreno 506-os grafikus egység adja, amihez 4 GB rendszermemória tartozik és egy 4000 mAh kapacitású, Quick Charge 3.0-s akkumulátor szolgálja ki. Az Android 7.1 alapjaira épül a termék, tehát az Oreo még várat magára, de a biztonsági háttér friss, ahogy egy BlackBerry mobil esetén illik is. Megvannak a szokásos, sokak által kedvelt alkalmazások, mint a Hub, a DTEK, illetve a rendszerkezelő, valamint a személyre szabható oldalsó gomb is kiegészíti az extrák listáját. A két SIM-et befogadni képes eszköz október végétől kerülhet piacra, körülbelül 125.000 forintnak megfelelő összegért startol az Egyesült Arab Emírségekben, ahol jellemzően nem olcsók a mobilok, így remélhetőleg nálunk sem lesz drágább az eszköz. És a szelfik élesebbek és szebbek lehetnek, hála a 8 megapixelnek.
8 megapixeles készülékből szerencsére addig sincs hiány, mert Huawei, Samsung, Nokia és Sony készülékeink is ilyennel rendelkeznek.