Új strapatelefon durva hőkamerával

Új strapatelefon durva hőkamerával

 

A Caterpillar cég, amely munkagépeiről ismert, évek óta jelen van az okostelefonok piacán strapatelefonjaival. 2016-ban kiadott S60-as modellje volt az eddigi legjobb a beépített hőkamerájával. Ezek a strapatelefonok olyanok számára előnyösek, akik szélsőséges körülmények között dolgoznak vagy olyan tevékenységet folytatnak napi rendszerességgel.

A tegnap, azaz február 25-én indult Mobil Világkongresszuson mutatják be az új S61-es modellt, amely készülék nem csak a specifikációk terén mutat újulást, hanem hőérzékelő skálája is bővült. A hőkamera -20 és 400 Celsius fok között képes érzékelni a hőmérsékletet, amiről a készülék kontrasztos képet mutat. A hőkamera jól jöhet szigetelések ellenőrzésénél, autóalkatrészek/ elektronikai eszközök túlmelegedésének ellenőrzésére vagy akár állatorvosoknak a beteg állatok ellenőrzéséhez.

Az S60 csak 640×480 VGA felbontású felvételeket tudott rögzíteni hőtérképes módban, azonban az S61 már a HD minőséget is támogatja. Az eszköz rendelkezik továbbá lézeres távolságmérővel és levegőminőség-mérővel is. Állja az 1,8 méteres magasságból való betonra leesést.

A telefont nem a Caterpillar, hanem az angol Bullit Mobile készíti. A két cég 2012 óta dolgozik együtt és készítettek már márkázott készüléket a Kodaknak, a Ministry of Sound csoportnak, valamint a nemrég bemutatott Land Rover Explore telefonjáért is ők dolgozták ki. A Land Rover Explore készülékről a múlt héten jelentettünk meg cikket, amit itt olvasnatnak:

A CAT S61 specifikációját tekintve a közép kategóriába sorolható, azonban fejlett hőkameráját és a strapabíróságot szem előtt tartva, ára vetekszik majd az iPhone X-ével. Várhatóan 2018 második negyedévétől lesz elérhető külföldön.